Презентація відкриття проєкту «Збільшення спроможностей цифрового інноваційного хабу Київського академічного університету “Virtual center for Digital Innovation NOSC-UA DIH”»

15 травня 2024 року в освітньому просторі Київського академічного університету відбулась презентація відкриття проєкту «Збільшення спроможностей цифрового інноваційного хабу Київського академічного університету “Virtual center for Digital Innovation NOSC-UA DIH”», що реалізовується Київським академічним університетом у межах ініціативи GIZ «Цифрова трансформація МСП у країнах Східного партнерства» за фінансової підтримки уряду Німеччини.

Розпочалася подія з відкриття офісу цифрового інноваційного хабу.

20240515 151316

Онлайн учасники зустрічі мали змогу переглянути відеоекскурсію до Віртуального центру цифрових інновацій NOSC-UA DIH і спільної Лабораторії швидкого макетування та прототипування КАУ та Інституту металофізики ім. Г.В. Курдюмова НАН України, яку паралельно в оффлайн форматі провів Віталій Бевз, керівник Лабораторії, заступник директора Інституту металофізики.

20240515 152749

З вітальним словом від компанії  GIZ -Україна виступила Ярина Фарина, радник із питань діджиталізації проєкту GIZ в Україні. Про напрями співпраці КАУ із компанією GIZ у проєкті розповів Володимир Ночвай, керівник NOSC-UA DIH. Зокрема, Володимир окреслив головну мету проєкту – інституційний розвиток цифрового інноваційного хабу як регіональної та міжнародної цифрової інноваційної екосистеми хмарних технологій та сервісів, що використовує не лише передові цифрові технології, а й наукові знання, тому нашою особливістю є те, що ми пріоритет надаємо наукоємним проєктам. Голова Українського кластерного альянсу Олександр Юрчак розповів про бізнес-екосистему регіонального цифрового інноваційного хабу “Київ Хайтек”.

В ході зустрічі було представлено основні сервіси та активності NOSC-UA DIH, а також  партнерів та учасників регіонального цифрового інноваційного хабу “Київ Хайтек”: ЦІХ “Центр 4.0 Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”, WUA, 482.Solutions,  Інститут цифрових трансформацій та ін. Ці сервіси вже незабаром будуть доступні для представників бізнесу, тож слідкуйте за анонсами!

Залишити відповідь