Створення та підтримка розвитку Цифрових інноваційних хабів (Digital innovation hub (DIH)

В березні 2024 Київський академічний університет розпочав реалізацію проекту «Створення та підтримка розвитку Цифрових інноваційних хабів (Digital innovation hub (DIH))», що є одним із ключових напрямків діяльності проекту, щоб сприяти створенню екосистеми цифровізації, автоматизації, науки та інновацій малих і середніх підприємствах (МСП) в Україні.

Метою проекту є збільшення спроможностей Цифрового інноваційного хабу “Віртуальний центр цифрових інновацій NOSC-UA DIH”.

Інституційний розвиток NOSC-UA DIH направлений на посилення регіональної та міжнародної цифрової інноваційної екосистеми хмарних технологій та сервісів, що використовує ШІ, великі дані, блокчейн та наукові знання.

В рамках проєкту планується підготовка і надання послуг для МСП, НУО, організаціям підтримки бізнесу та державним органами влади, а також, виявлення напрямів співпраці та підготовки спільних цифрових проєктів з іншими цифровими інноваційними хабами України та ЄС за участі МСП у сферах глибоких технологій, зокрема: енергетики, агропродовольства, «зелених» технологій, індустрії 5.0 та охорони здоров’я. Передбачається проведення зустрічей, заходи співпраці з іншими країнами Східного Партнерства, зокрема з партнерами з Молдови.

Проект відбувається у межах проeкту міжнародної співпраці «Цифрова трансформація МСП у країнах Східного партнерства» за фінансової підтримки уряду Німеччини. Стратегічний виконавець проєкту – німецька федеральна компанія GIZ Ukraine. Виконавчий партнер – “Virtual Center for Digital Innovation NOSC-UA DIH” (Київський Академічний Університет).

Залишити відповідь