NOSC-UA DIH розпочав роботу над реалізацією експерименту i4Trust “Простір даних Carbon Agri Data Space (CADS)”

NOSC-UA DIH розпочав роботу над реалізацією експерименту i4Trust “Простір даних Carbon Agri Data Space (CADS)”. Консорціум CADS включає учасників з 6 країн і підтримується партнерами i4Trust з метою тестування, пілотування та масштабування концепцій безпечного та ефективного обміну даними в агросфері для оцінки кліматичного впливу.

Початковий етап проекту присвячений підготовці функціональної та технічної специфікації, що охоплює рольову модель, потоки даних, опис архітектури та функцій. Учасники проєкту отримали корисні консультації від менторів. Семінар з архітектури, що був проведений17 лютого за участю експертів i4Trust дав змогу деталізувати архітектуру експерименту з вбудованими стандартними блоками i4Trust.

Наступний етап проєкту передбачає створення прототипу технічного рішення для обміну даними.
Метою i4Trust є підтримка різних зацікавлених сторін у створенні просторів даних на основі загальних стандартних механізмів інтероперабельності даних, створення цінності даних, а також суверенітету та довіри до даних. Ми віримо, що проект сприятиме вирішенню проблем зміни клімату та зниження впливу сільського господарстві за допомогою цифрових компонентів i4trust.

Залишити відповідь