проєкт Carbon Agri Data Space (CADS)

NOSC-UA DIH з проектом “Carbon Agri Data Space (CADS)” увійшов до числа переможців другої хвилі експериментів i4Trust, відібраних разом з 239 SMEs та 48 Хабами цифрових інновацій (DIH) з 26 країн світу.
Розроблятиметься сервіс для оцінки вуглецевого сліду сільськогосподарської продукції в процесі вирощування, а також інструментів для обґрунтованого коригування агротехнологічних, організаційних та управлінських рішень виробниками харчових продуктів.

Консорціум CADS буде повністю підтримуватися партнерами i4Trust для тестування, пілотування та масштабування концепцій безпечного та ефективного обміну даними в агропродовольчій сфері з використанням фреймворку, що відповідає першим результатам конвергенції технологій, що проводиться під егідою Бізнес-альянсу просторів даних (Data Spaces Business Alliance, DSBA).

Метою i4Trust є підтримка різних сторін у створенні просторів даних, спираючись на загальні механізми на основі стандартів для інтероперабельності даних, створення цінності даних, а також довіри до даних. МСП і хаби цифрових інновацій, які охоплюють широкий спектр регіонів і секторів Європи, були запрошені до участі в інноваційних експериментах, спрямованих на підтримку стійкої економіки даних. Таким чином, ініціатива мобілізує 5,8 мільйона євро для посилення обміну даними і сприяння інноваційному потенціалу МСП шляхом створення просторів даних. Для отримання додаткової інформації відвідайте веб-сайт.

В рамках ініціативи #i4Trust відібрані експерименти сприятимуть вирішенню викликів, пов’язаних зі стійкістю та оптимізацією процесів у різних виробничих секторах та бізнес-ланцюгах, завдяки використанню наступних компонентів:

  1. Обмін даними цифрових двійників;
  2. Розумні моделі даних;
  3. Механізми підтримки децентралізованого управління ідентифікацією та доступом;
  4. Точка довіри, маркетплейс даних та сервіси публікації даних.

Більш детальна інформація за посиланням

Залишити відповідь